93 20 80 60

info@fleksjob.dk

”Der findes ikke ord for den store uvurderlige hjælp og støtte, som vi har fået af Landsforeningen”.

Sådan indleder en mor sit takkebrev til foreningen, efter at vi har været bisiddere for hendes søn. Ordene falder efter, at sagen endelig faldt ud med den førtidspension, der var det åbenlyst rigtige.

Familien ønsker i første omgang at være anonyme, men vi kan godt dele, at der er tale om en yngre, hjemmeboende mand fra København, der har siddet fast i systemet alt for længe.

Nedbrydende for alle parter

Familien beskriver det selv som ”årelange forløb med skiftende sagsbehandlere, manglende planer og urealistiske krav til ressourceforløb, jobsøgning og et bombardement af jobforslag, som ikke er muligt at opfylde på grund sygdom”

Som Landsforeningen har erfaret det fra de mange andre borgere, vi hjælper gennem vores bisidderordning, har også denne unge mand og hans familie oplevet, at det at blive trukket gennem udsigtsløse og meningsløse forløb i årevis, er nedbrydende for den enkelte og også for de pårørende.

”Selvom det er indlysende, at man er så syg, at man ikke er i stand til at opretholde et arbejde – hverken på normale vilkår eller på nedsat tid – fortsætter systemet desværre”, fortæller familien, der først syv år og en hel flyttekasse med sagsmapper senere, føler de kan ånde lidt frit igen.

 

Støtten fra Landsforeningen har været uvurderlig

Det har på ingen måde være nemt for familie at kæmpe alene med systemet, når de samtidig har skulle forholde sig til en alvorlig syg søn, hvor stress og håbløsheden har forværret hans symptomer.

Det var derfor, familien valgte at tage kontakt til Landsforeningen Fleksjob, og det har de ikke fortrudt:

”I Landsforeningen er vi blevet mødt af dedikerede og nærværende mennesker, som til en hver tid har stillet op, hvor der var brug opbakning og støtte. Vi er blevet hjulpet med vurdering og afklaring af årelange sagsforløb, lovgivning og sikring af retfærdig behandling”, fortæller moren og slutter:

“Mange tusinde tak for den store hjælp og støtte og for det uvurderlige arbejde, som foreningen yder til jeres medlemmer og deres pårørende”, slutter familien.

Vil du også have hjælp til din sag?

I Landsforeningen er vi utrolig glade for, at den unge mand og hans familie endelig har fået fred for de mange udefrakommende stressfaktorer. Tilbage er en afklaring om de økonomiske vilkår for hans liv og en længe ønsket ro til at forholde sig til det primære – nemlig at håndtere hans sygdom bedst muligt.

Vi takker for de rosende ord og den tillid, familien har vist os.

Som medlem af Landsforeningen kan du også få hjælp gennem vores bisidderordning. Læs under “Få hjælp”

Skrevet af: Annedorthe Kring
Fotos: Pixabay og privat
Udgivet: maj 2024