93 20 80 60

info@fleksjob.dk

Sammen med bl.a. Dansk Handicap Forbund deltager vi i en artikel i mediet A4 Beskæftigelse om mangel på arbejdskraft.

Antallet af personer på ledighedsydelse falder. Det er positivt. Men der er stadig alt for mange, der er visiteret til fleksjob, som har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Lige nu er cirka 15.000 på ledighedsydelse. De fortjener bedre. I artiklen bringer vi bl.a. følgende kritik af jobcentrene:

Kommunikationschef i Landsforeningen Fleksjob, Michael Pedersen, kan også fortælle om udfordringer med personer på ledighedsydelse i jobcentret. Han henviser til en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering (STAR), der viser, at kun 14 procent af de ledige fleksjobbere har et CV, hvor deres kompetencer er oplyst.

– Det overrasker mig, at man i 86 procent af tilfældene ikke har fokus på kompetencer fra uddannelse og beskæftigelse i CV’et. Det burde man hjælpe med at få formidlet i jobcentret, så personer på ledighedsydelse kan få hjælp til at få øje på de kompetencer, de har, også selvom de ikke kan varetage det job, de tidligere har haft, siger kommunikationschefen og fortsætter:

– En brandmand, der har fået bevilget fleksjob, kan måske ikke arbejde som brandmand længere, men så kan det være, at han har kompetencer, der kan bruges som eksempelvis instruktør på et førstehjælpskursus. Den slags skal frem på et CV.

Klik her og læs hele artilken (kræver abonnement) hos A4 Beskæftigelse.